Splošni pogoji poslovanja

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Splošni pogoji spletne trgovine IKO9 d.o.o. v nadaljevanju www.livingwalls.si so sestavljeni v skladu z veljavno zakonodajo.

Pridržujemo si pravico do naknadnih sprememb splošnih pogojev poslovanja brez posebne najave, pri čemer spremembe veljajo od trenutka objave dalje in so od takrat dalje za uporabnika tudi zavezujoče.

Z oddajo naročila pri IKO9 d.o.o. oz. na spletnem mestu www.livingwalls.si, se strinjate s temi Pogoji poslovanja in dodatkom k tem pogojem poslovanja, ki so na dan prodaje objavljeni na tem mestu. Priporočamo, da si preberete in natisnete kopijo ter se prepričate, da razumete vse pogoje.

SPLETNA TRGOVINA

Spletna trgovina je odprta vsak dan, 24 ur na dan. Pridržujemo si pravico, da za določen ali nedoločen čas omejimo ali popolnoma ustavimo prodajo nekaterih ali celo vseh izdelkov ali da za določen ali nedoločen čas omejimo ali popolnoma ustavimo dostop do strani spletne trgovine.

Naša spletna trgovina je namenjena fizičnim osebam. Pravne osebe nas za nakup prosimo kontaktirajte na naš elektronski naslov info@livingwalls.si ali na telefonsko številko 040 237 484.

NAKUPNI PROCES
Izbor izdelkov in dodajanje v košarico

Po pregledu ponudbe v spletni trgovini ob izdelkih, ki jih želite naročiti, izberete možnost “dodaj v košarico”, določite količino ter ostale ponujene možnosti.

Urejanje košarice

Ko ste končali z izbiranjem izdelkov, izberete možnost “Košarica”, kjer uredite izdelke. Izbrani izdelki so zbrani v košarici, ki jo lahko kadarkoli preverite in v njej uredite izdelke, spremenite količine izdelkov in izbrane detajle in/ali jih odstranite iz seznama.

Korak 1

Za dokončanje nakupa izberete način dostave in način plačila. Za nadaljevanje nakupa je potrebno strinjanje s splošnimi pogoji poslovanja.

Korak 2

Oddate še naslov za dostavo oziroma naslov za izdajo računa, v primeru ko se ta razlikuje od naslova za dostavo. Potrebno je vnesti ime, priimek, naslov, pošto številko, mesto, elektronski naslov, telefonsko številko ter naslov podjetja, če želite dostavo na naslov podjetja.

Korak 3

Pred oddajo naročila še zadnjič preverite naročilo (izbran izdelek, količino in detajle), izbran način dostave, plačila in oddane podatke ter izvedete nakup. S klikom na gumb »kupi« boste izvedli naročilo in dokončali nakup.

Zaključek nakupa

Po tako opravljenem naročilu vam bomo na elektronski naslov poslali potrditev naročila, na katerem bodo podatki o naročilu oziroma napotki za plačilo izdelkov po predračunu. Nakup je zaključen, ko na elektronski naslov prejmete našo potrditev naročila.

Po prejetem plačilu vam bomo poslali naročene izdelke.

V primeru, da se boste odločili za plačilo po povzetju, boste kupnino poravnali dostavljavcu paketa.

RAZPOLOŽLJIVI NAČINI PLAČILA
  • V naši spletni trgovini so omogočeni naslednji načini plačila:
  • plačilo po povzetju (kupec poravna stroške kupnine ob dostavi)
  • lahko pa tudi preko plačilnega sistema Paypal in s kreditnimi karticami Mastercard in VISA.
CENE IZDELKOV

Navedene cene so v lokalni valuti in veljajo v času objave, vendar se lahko spremenijo. Pri nakupu bomo upoštevali ceno, ki velja ob oddaji posameznega naročila. Cene že vključujejo davek na dodano vrednost (DDV).

IZDAJA RAČUNA

IKO9 d.o.o. po dostavi naročenih artiklov kupcu pošlje tudi račun in sicer v pdf formatu na e-naslov kupca. V primeru osebnega prevzema na prevzemnem mestu prejme kupec natisnjen račun za nakupljene artikle ob njihovem prevzemu. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom ter podano obvestilo o pravici do odstopa od pogodbe. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

Izdaja računa

DOSTAVA, ZAMENJAVA IN VRAČILO BLAGA

Naročila lahko oddate vsak dan od 0.00 do 24.00 ure. Naročila prejeta od ponedeljka do petka do 12. ure bodo odpremljena v roku 3 do 5 delovnih dni. Čas za prenos in dostavo pošiljke je največ 10 dni. Naročila, ki jih dobimo v soboto, nedeljo ali ob praznikih, bodo odposlana v prvih treh naslednjih delovnih dneh.

IKO9 ne prevzema odgovornosti in tudi ne krši pogodbe z zamujeno dostavo naročila ali z nezmožnostjo dostave naročila zaradi vzrokov, ki niso v njegovih rokah ali v rokah njegovih špediterjev, kar vključuje vendar ni omejeno na višjo silo, civilne nemire, industrijske spore, nemire, poplave in zakonodajo.

Če vaši naročeni izdelki prispejo poškodovani, ne ustrezajo vašim pričakovanjem ali pa ste prejeli napačne izdelke, prosimo, da nas v roku 14 delovnih dni od prejema izdelkov kontaktirate po e-pošti ali po telefonu. Poskrbeli bomo za zamenjavo, izdajo dobropisa ali vračilo kupnine. Kupec mora vrniti kupljeno blago v originalni embalaži, nerabljeno in nepoškodovano. Priložena mora biti kopija računa.

Šteje se, da potrošnik pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo.

IZDELKI, KI JIH TRENUTNO NI NA ZALOGI

Če izdelka, ki ste ga nameravali kupiti, slučajno ni na zalogi, vas bomo o tem obvestili. Takrat lahko naročilo v celoti prekličete, potrdite delno naročilo ali potrdite, da boste počakali, da izdelek ponovno dobimo na zalogo. Opravičujemo se zaradi neugodnosti, ki vam jih takšna situacija lahko povzroči.

REKLAMACIJE

Vse izdelke pred odpremo kupcem pregledamo in odpošljemo nepoškodovane. Vaše izdelke bomo skrbno zapakirali v škatlo za dostavo, da bi do vas prišli nepoškodovani.

Kupec ima pravico, da ob morebitni napaki na blagu zahteva, da izdelek z napako zamenjamo z novim brezhibnim izdelkom ali vrnemo plačani znesek ali odpravimo napako na izdelku. Zamenjava izdelkov je mogoča le ob predložitvi računa oz. kopije računa.

ZASEBNOST IN ZAŠČITA VAŠIH OSEBNIH PODATKOV

S posredovanjem osebnih podatkov in s podajo soglasja k tem splošnim pogojem privolite, da zbiramo, uporabljamo in hranimo vaše podatke. Uporabljali jih bomo izključno v namene, ki so navedeni, ko jih posredujete. Vaše podatke bomo varovali pred zlorabo, nepooblaščenim dostopom, izgubo, razkrivanjem, spreminjanjem ali uničenjem.

Pri obisku našega spletnega mesta oziroma v nakupnem procesu od vas zahtevamo osebne podatke. Njihovo posredovanje je prostovoljno. Spodaj opisujemo vrste osebnih podatkov, ki jih zbiramo, način uporabe in varstva vaših podatkov ter načini, na katere lahko stopite v stik z nami.

S prijavo na elektronske novice nam posredujete vaš elektronski naslov. V kolikor se prijavite na naše elektronske novice, bomo vaš elektronski naslov uporabili za obveščanje o novicah, akcijah, popustih.

Ob nakupu nam posredujete vaše ime, priimek, naslov, pošto številko, mesto, elektronski naslov, telefonsko številko in podjetje. Vaše ime, priimek, naslov, pošto številko, mesto, elektronski naslov in podjetje potrebujemo zaradi dostave, izdaje računa oziroma za potrebe izpolnitve naročila. Vaše ime, priimek, naslov in telefonsko številko potrebujemo za dostavo blaga, ki ga naročite na naši spletni strani. Na elektronski naslov, ki nam ga boste posredovali ob nakupu, vam bomo poslali potrditev naročila in obvestilo o pošiljanju blaga.

Ob izvedbi nakupnega procesa imate možnost odkloniti prejemanje obvestil o akcijah, novostih in novicah (opt-out). V kolikor prejemanja ne odklonite, vam lahko na vaš elektronski naslov, ki ste ga posredovali ob nakupu, pošljemo komercialno sporočilo.

Poleg zgoraj navedenih podatkov hranimo tudi komunikacijo s posameznim kupcem.

Smo edini lastnik podatkov, zbranih na tem spletnem mestu. Zavezujemo se, da jih ne bomo posredovali tretjim osebam, razen za namen potrditve veljavnosti nakupa s plačilno kartico in dostave izdelkov.

V kolikor želite osebne podatke spremeniti ali želite, da jih trajno ali začasno prenehamo uporabljati za namene neposrednega trženja, nam pošljite elektronsko sporočilo na info@livingwalls.si

Če menite, da je prišlo do kršenja določb o varstvu vaših osebnih podatkov, nas prosimo obvestite na naš elektronski naslov info@livingwalls.si. Zadevo bomo preverili, ustrezno ukrepali in vam odgovorili v razumnem času.

PODATKI NA SPLETNI STRANI

Pridržujemo si vse pravice glede vsebine. Vsa besedila, slike, grafike, zvočne datoteke, animacije, video posnetki in njihove izpeljanke naj tej strani so predmet zaščite avtorskih pravic in druge intelektualne lastnine. Teh predmetov ni dovoljeno kopirati za komercialno uporabo ali distribucijo, prav tako jih ni dovoljeno spreminjati ali znova objavljati na drugih spletnih mestih. To spletno mesto lahko vsebuje tudi slike, za katere smo pridobili pravico do uporabe, vendar so zaščitene z avtorskimi pravicami tretje strani.

Nobenega dela te spletne strani ni dovoljeno mehansko ali elektronsko kopirati vključno s fotokopiranjem ali s kakršnimikoli drugimi sredstvi brez predhodnega pisnega dovoljenja s strani IKO9 d.o.o. ali imetnika avtorskih pravic. Vsa imena, logotipi, slogani ali druge besedne zveze so lahko IKO9 d.o.o. blagovna znamka. Vsaka nepooblaščena uporaba blagovne znamke je nezakonita. Kopiranje, reproduciranje, prenašanje, razdeljevanje, posredovanje, oblikovanje, izkoriščanje v komercialne namene ali ustvarjanje izpeljanih del iz takšnega materiala ali vsebine ter pomoč tretji osebi ali napeljevanje tretje osebe k tem dejanjem je prepovedano.

Za povezave, ki niso del tega spletnega mesta, ne prevzemamo odgovornosti.

MNENJA O IZDELKIH

Ponudnik ne nadzoruje in ne odgovarja za vsebino mnenj o izdelkih, ki jih napišejo uporabniki. Ponudnik ne odgovarja za informacije v mnenjih in se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz informacij v mnenjih.

REŠEVANJE SPOROV

Spore med kupcem in IKO9 d. o. o. , ki bi utegnili izhajati iz uporabe spletne trgovine www.livingwalls.si , bosta stranki poizkušali prvenstveno reševati sporazumno. V kolikor to ne bo mogoče, se stranki dogovorita, da bo za spore iz te pogodbe pristojno sodišče v Slovenski Bistrici.

OSEBNA IZKAZNICA UPRAVITELJA SPLETNE TRGOVINE
Kratki naziv: IKO9 d.o.o.
Dolgi naziv: IKO9, proizvodnja, trgovina in druge storitve, d.o.o.
Naslov: Vodovnikova ulica 3, 2310 Slov. Bistrica
Davčna številka: 69620016
Matična številka: 3708110000
Transakcijski račun: IBAN SI56 0228 1026 1965 257
Telefonska številka: (+386) 40 23 74 84 

Prvič objavljeno: