Restavracija Rotovž Maribor "ozelenjena" z izdelki podjetja IKO9

Eden največjih meščanskih simbolov starega mestnega središča Maribora je prav gotovo mestna hiša ali rotovž. Stavba je bila zgrajena leta 1515 v poznogotskem slogu na Glavnem trgu in renesančno prezidana v letih 1563 in 1565. Mestna hiša je bila priča številnim najpomembnejšim dogodkom, ki so se odvijali v mestu, odlična lega pa ji še danes daje posebno noto.

Mestna hiša - Rotovž, Maribor.

Mestna uprava se je iz Rotovža izselila leta 1967, leta 2010 pa so bili v njem urejeni protokolarni prostori. V pritličju te znamenite stavbe se nahaja odlična restavracija – Restavracija rotovž!

Detajl zelene stene iz dekorativnega mahu v restavraciji Rotovž, Maribor.

V tej izvrstni restavraciji si lahko ob zajtrku, kosilu ali večerji ob nepozabni hrani in pijači oči popasete tudi na dveh umetninah iz dekorativnega mahu.

Podoba jedilnice pred instalacijo umetniških del, restavracija Rotovž, Maribor.

 

Podoba jedilnice po instalaciji umetniških del, restavracija Rotovž, Maribor.

Slike, stene ali umetniška dela iz dekorativnega mahu ne samo da polepšajo in popestrijo prostor, ampak delujejo pomirjujoče na vse obiskovalce, ki si želijo oddiha od mestnega vrveža, ki je oddaljen samo kakšen meter ali dva. Umetniška dela je izdelalo podjetje IKO9 d.o.o. iz Slovenske Bistrice.

Vzhodna stena, restavracija Rotovž, Maribor.

Južna stena, restavracija Rotovž, Maribor.

Komentiraj

Upoštevajte, da morajo biti komentarji odobreni, preden so objavljeni